Laman Teknologi

Pastikan Web Anda ‘MOBILE-FRIENDLY’

Rekabentuk web yang terancang mampu menyelesaikan pelbagai masalah. Ianya membolehkan paparan web anda bersifat ‘mobile-friendly’ atau dalam kata lain paparan imej dan kandungan web kelihatan menarik biarpun diakses menggunakan peranti yang berbeza seperti komputer, laptop, tablet dan juga telefon pintar.

Apakah itu Web Responsif?

Pada asasnya, reka bentuk responsif adalah cara untuk membangun rekabentuk laman web sehingga secara automatik menskalakan kandungan dan elemennya agar sesuai dengan ukuran skrin yang digunakan oleh pelawat. Ini menjadikan gambar tidak terjejas atau kelihatan separuh atau cacat, dan mengelakkan pelawat yang menggunakan telefon pintar mengalami kesukaran membaca kandungan anda.

Mengapa Web Responsif penting?

Kami hidup dalam masyarakat yang menggunakan pelbagai jenis peranti (komputer, laptop, tablet dan juga telefon pintar) . Oleh kerana itu, penting bagi laman web anda untuk dilihat di seberapa banyak peranti yang mungkin, kerana anda tidak pernah tahu peranti apa yang akan digunakan seseorang untuk melihat laman web anda.

Kelebihan Web Responsif?

i. Keberkesanan kos
ii. Fleksibel
iii. Pengalaman pengguna yang bertambah baik
iv. Keuntungan pengoptimuman enjin carian
v. Kemudahan pengurusan kandungan

Jika anda mencari agensi atau syarikat yang menawarkan khidmat pembangunan laman web yang responsif atau ‘mobile-friendly’, hubungi kami: https://lamanteknologi.com/contact/

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *